tag:blogger.com,1999:blog-42987219366494616692024-03-14T08:37:48.570+02:00PASIUNIBucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.comBlogger1045125tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-37111693477083687872015-04-09T22:45:00.000+03:002015-04-09T22:45:37.925+03:00SUFLEU DE BRÂNZĂ DE VACI CU MĂRAR ȘI ARDEI
Ingrediente:
½ kg brânză de vaci
200ml iaurt
Un ou
Două albușuri
Mărar tocat fin
Ardei gras roșu tocat cubulețe
Fulgi de cilli
Puțină sare
Unt pentru uns vasul
Roșii și/sau măsline pentru decor
Preparare:
Brânza de vaci
se amestecă cu iaurtul,
oul și cele 2
albușuri.
Se pune mărarul
și ardeiul tocat.
Se condimentează. Un vasGetahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-60340387546782729852015-04-04T15:53:00.000+03:002015-04-04T15:53:02.595+03:00MEDALION DE SOMON CU BROCCOLI ȘI SOS DE IAURT
Ingrediente:
Un medalion de somon
250 g broccoli
200 ml iaurt
Un cățel de usturoi
Câteva fire de mărar
Sare și piper după gust
Preparare:
Medalionul de somon se condimentează și se frige câte 3-4
minute pe fiecare parte. Broccoli se fierbe 4-5 minute în apă cu sare. Se scoate
și se pune în apă rece.
Se prepară sosul: iaurtul se amestecă cu usturoiul și mărarul tocat. Se Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-89473316820392465642015-04-02T21:30:00.000+03:002015-04-02T21:13:36.095+03:00ȘNIȚELE DIN PIEPT DE PUI CU GARNITURĂ DE BROCCOLI
Ingrediente:
Un piept de pui
Un ou
2 linguri cu parmezan
2 linguri cu pesmet
Câteva fire de pătrunjel
300 g broccoli
O ceapă
½ de ardei gras
Fulgi de cilli
Sare și piper
Preparare:
Pieptul de pui se taie fâșii.
Oul se amestecă cu 2
linguri de apă, sare și piper. Parmezanul se amestecă cu pesmetul și
pătrunjelul tocat. Se ia fiecare fâșie de piept
de pui se trece Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-40715140501773192992015-03-31T03:01:00.000+03:002015-03-31T09:07:01.577+03:00TORT DIPLOMAT
Ingrediente:
O cană de zahăr
O cană cu lapte
4 ouă mari
1 kg frișcă
3-4 pliculețe de zahăr vanilat
20 g gelatină
ciocolată pentru decor
fructe
Preparare:
Se dizolvă gelatina într-o jumătate de cană de apă sau suc de
fructe.
Se pun pe foc ouăle frecate cu zahărul și laptele. Se amestecă
constant până se îngroașă puțin. Se lasă să se răcească.
Se bate frișca cu zahărul Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-90666072581981021382015-03-29T22:52:00.000+03:002015-03-29T23:41:49.685+03:00SUPA DE CURCAN CU BROCCOLI
Ingrediente:
Un tacâm curcan
O ceapă
Un fir de praz
2-3 roșii mici
Câteva păstăi
½ de ardei gras (am pus de la congelator)
Pătrunjel verde
Câteva buchețele de broccoli
Sare după gust
Preparare:
Tacâmul de curcan se spală bine și se pune la fiert în
apă rece cu sare. Când începe să fiarbă se ia spuma și se fierbe în continuare
până carnea este aproape gata.
Când carnea este aproape Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-67399632513888564862015-03-28T16:59:00.000+02:002015-03-29T12:12:44.945+03:00NEGRESA CU VIȘINE
Ingrediente:
100 g unt
125 g zahăr
3 ouă
180 g făină
½ plic de praf de copt
1-2 linguri cu lapte sau suc de vișine
Esență de rom
Vișine proaspete sau conservate
100 g ciocolată albă
2 linguri cu smântână
Preparare:
O tavă (35x35 cm) se unge cu unt și se tapetează cu
făină.
Untul la temperatura camerei (al meu a fost cam rece)
se
freacă spumă împreună cu Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-57897158599508916182015-03-24T14:17:00.000+02:002015-03-24T19:31:45.647+02:00IAHNIE DE CIUPERCI ȘI CONOPIDĂ
Ingrediente:
200 g conopidă congelată,
250 g ciuperci,
O ceapă mare sau 2mici,
2-3 căței de usturoi,
O lingură plină cu roșii din
conservă,
Pătrunjel verde,
ulei,
sare și piper.
Preparare:
Ceapa se taie peștișor și se pune într-o tigaie cu puțin
ulei și câteva linguri cu apă.
Se lasă să se înmoaie, după care se adaugă conopida
congelată
și se Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-65476134757660470722015-03-19T20:04:00.000+02:002015-03-19T20:13:04.659+02:00SPANAC CU ROȘII ȘI ARDEI COPȚI
Ingrediente:
2 cepe
2 linguri bune de roșii în bulion
300 g spanac (am pus de la
congelator)
2 ardei copți
3 căței de usturoi
O lingură cu ulei
Sare
Piper
Puțin ardei iute
Preparare:
Cele două cepe se taie peștișor
și se pun într-o catiță cu o lingură de
ulei, 2 linguri cu apă și puțină sare.
Se acoperă cu un capac și se pun pe foc
mic.
Când ceapa s-a Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-77737404645005427572015-03-18T12:01:00.000+02:002015-03-18T12:01:22.785+02:00MÂNCARE DE BROCCOLI CU USTUROI
Ingrediente:
O căpățână de broccoli
2-3 căței de usturoi
2-3 linguri cu ulei de măsline
sau unt
¼ dintr-un ardei gras roșu
¼ dintr-un ardei gras galben
Sare, piper fugi de cilli
Preparare:
Broccoli-ul se spală și se
desface în buchețele. Se pune într-o tigaie cu uleiul de măsline sau untul și
câteva linguri cu apă. Se adaugă puțină sare. Se amestecă încontinuu. Se adaugă
ardeiul gras Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-15057711879551011252015-03-17T00:11:00.000+02:002015-03-17T00:11:18.817+02:00CIORBA DE BURTĂ DIETETICĂ
Ingrediente:
½ kg de burtă de vită fiartă și tăiată fideluță
200 ml iaurt
2 gălbenușuri de ou
O căpățână de usturoi
Câteva boabe de piper
Zeama de lămâie după gust
Ardei iute
Preparare:
Burta, dacă este gata fiartă așa cum am avut eu se pune
pe foc în 2 litri de apă rece, împreună cu boabele de piper. Dacă burta este
crudă, se curăță bine de toată grăsimea și se pune la fiert. Când aGetahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-8972200977807403222015-03-15T23:44:00.001+02:002015-03-16T10:43:31.673+02:00MÂNCARE DE VINETE COAPTE
Ingrediente:
2 vinete coapte
1-2 roșii potrivite sau 2 linguri roșii tocate din
conservă
2 cepe
1-2 căței de usturoi
4 - 5 linguri cu ulei
sare și piper după gust
câteva fire de patrunjel.
Preparare:
Vinetele coapte se lasă să se scurgă apoi se rup în
fâșii.
Roșiile, dacă sunt proaspete se cuăță de coajă și se
toacă mărunt.
Ceapa se toacă mărunt.
Într-o tigaie se pune la Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-7785491116718878632015-03-14T00:27:00.000+02:002015-03-14T00:27:30.290+02:00FILE DE COD PE PAT DE FENEL ȘI PRAZ, EN PAPILLOTE
Ingrediente (pentru o persoană):
Un fileu de cod
½ dintr-n fenicul (fenel)
15 cm dintr-un praz
½ ceapă roșie
¼ ardei gras roșu, tăiat fâșii
2-3 felii de lămâie
O linguriță cu ulei
2 linguri cu vin
Sare și piper după gust
Preparare:
Fileul de pește se condimentează cu sare, piper și zeamă
de lămâie. Pe o coală de pergament se așează fenelul
tăiat fâșiuțe.
Pe Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-85371404482551291932015-03-12T03:10:00.000+02:002015-03-12T03:11:45.706+02:00SUPA DIETETICĂ DE VARZĂ
sau supa mâncătoare de calorii
Ingrediente:
O ceapă mare
10 cm de praz
½ dintr-o varză (1/2 kg)
Un ardei gras roșu
1/2 dintr-un ardei gras verde
½ kg de roșii proaspete sau ½ de cutie (conservă)
Cimbru
Piper
Ardei iute sau boia iute sau fulgi de cilli
Preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apă. Când fierbe apa se adaugă
ceapa tocată (am pus roșie)
și prazul tăiat Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-37278938299454247972015-03-10T23:42:00.000+02:002015-03-10T23:46:54.886+02:00PĂSTĂI PICANTE CU SOS DE LAPTE DE COCOS
Am plecat de la o rețetă asiatică, care mai conținea în
plus față de ingredientele prezentate, 2 lingurițe pline
de pudră pentru curry, o linguriță rasă de scorțișoară, condimente pe care eu
nu le-am folosit pentru că nu le agreez și 2 linguri zeamă de lămâie pe care
le-am înlocuit cu o roșie mică. A ieșit un alt fel de mâncare, care mie mi-a
placut foarte mult. Este asemănătoare cu Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-88238876746939903452015-03-10T01:00:00.000+02:002015-03-10T01:00:27.371+02:00FRIPTURA DE PORC CU CIUPERCI, CASTRAVEȚI ȘI GOGOȘARI, LA CUPTOR
O combinație surprinzătoare; friptura fragedă și dietetică, poate fi
servită ca atare sau cu o garnitură de cartofi sau orez.
Ingrediente:
1 kg carne de porc (pulpă, ceafă etc)
1-2 lingurițe cu muștar
5-6 castraveți murți
5-6 gogoșari la oțet
500 g ciuperci proaspete sau 2 borcane feliate
1-2 linguri cu ulei,
Piper măcinat
Preparare:
Carnea se taie felii potrivit de Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-67687626857329257932015-03-08T23:07:00.000+02:002015-03-08T23:08:35.109+02:00PUI CU FASOLE VERDE, ARDEI COPT ȘI SMÂNTÂNĂ
Puiul cu smântână este delicios; fasolea verde
așijderea, de ardei copt cu smântână ce să
mai zic...
Dar când se adună toate aceste 3
feluri delicioase în aceeași farfurie... savoarea puiului este accentuată de
prospețimea fasolei verzi și dulceața ardeiului copt.
Ce mai, un amestec cremos
plin de culoare și savoare.
Ingrediente (pentru 2 persoane):
Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-20794333795924188842015-03-08T05:05:00.002+02:002015-03-08T05:05:49.991+02:00SFINȚIȘORI
Pentru că mâine se sărbătoresc cei 40 de Mucenici iar eu sunt
tot la regim, vă amintesc câteva rețete pe care le-am preparat în anii trecuți:
SFINȚIȘORI MOLDOVENEȘTI: nu sunt de post, sunt cei tradiționali
SFINȚIȘORI MOLDOVENEȘTI PENTRU DIABETICI: nici aceștia nu
sunt depost dar nu conțin zahăr ci doar miere
SFINȚIȘORI …ALTFEL:
nici aceștia nu sunt de Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-89572243534659197212015-03-06T20:59:00.000+02:002015-03-06T20:59:07.817+02:00CEAPĂ UMPLUTĂ CU CIUPERCI
Pentru că suntem în perioada
Postului Paștelui, să vă spun câte ceva despre post: se spune că practica
postului a fost legată în religiile arhaice de ritualurile de înnoire, de
iniţiere şi de doliu.
Prin post se marca dorinţa omului
de a primi energii cosmice, pentru un nou început şi pentru fertilitatea
naturii.
Hipocrate atribuia longevitatea
sa postului, spunând că nu s-a ridicat Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-49197421099594662092015-03-05T15:55:00.000+02:002015-03-05T15:55:02.937+02:00BORȘ DE DOVLECEI CU CIUPERCI
Ingrediente:
Un dovlecel mic
O ceapă
O roșie
200 g ciuperci
Un ardei gras mic (am pus de la congelator)
200 ml borș
Câteva fire de pătrunjel
Fulgi de cili
2 litri de apă
Preparare:
Se pune apa la fiert și când fierbe se adaugă o ceap
tocată mărunt.
Roșia se curăță de coajă și se toacă mărunt.
Se adaugă în
oală peste ceapă. Se lasă să fiarbă.
Dovlecelul se rade sau seGetahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-15206269836622121552015-03-04T10:23:00.000+02:002015-03-04T10:23:27.745+02:00PRAZ TURCESC
Ingrediente pentru 3 porții:
500 g praz
3 linguri cu ulei de măsline
75 g măsline nesărate și fără sâmburi
2 roșii sau 2 linguri cu bulion
25 g stafide (am pus coacăze)
O lingură cu suc de lămâie
Sare (nu am pus)
Piper
Preparare:
Dacă se folosesc stafide, acestea
se pun la înmuiat în apă caldă. Din motive de diabet (stafidele nu sunt
permise) le-am înlocuit cu coacăze Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-35751052970806208722015-03-02T22:53:00.001+02:002015-03-03T17:14:33.282+02:00DOVLECEI CU CIUPERCI SI PRAZ LA CUPTOR
Ingrediente:
Un dovlecel mic, tânăr (”în
floare”)
Un praz mic sau ½ dacă este mai
mare
½ ardei gras roșu
½ ardei gras verde
250 g ciuperci
10-15 masline nesărate
Piper
Fulgi de cilli
2 lingur cu ulei de măsline
Preparare:
Dovlecelul, dacă este tânăr, se
rade de coajă și se feliază subțire (cu curățitorul de legume); dacă este mai
mare, se îndepărteazî partea cu semințe și se taie Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-74945078228060070922015-03-02T00:04:00.000+02:002015-03-03T17:15:42.068+02:00SUPA DIETETICĂ DE PĂSTĂI CU USTUROI
Pentru că în ultimul timp am niste probleme de sănătate
(diabet, probleme cardiace, etc) sunt nevoită să țin un regim alimentar foarte
strict din care să lipsească: zahărul, sarea, pâinea, cartofii, morcovii,
fasolea uscată, mazărea, orezul, pastele făinoase, prăjelile etc am fost nevoită să-mi gătesc dietetic. Poate că
și printre Dv se găsesc personae nevoite să țină un astfel de regim,Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-77677054084087142512015-02-27T15:45:00.000+02:002015-02-27T15:45:37.951+02:00SALATA DE ȚELINĂ RÉMOULADE
Ingrediente:
500g telina
zeama de la ½ lămâie
3-4 castraveți murați
2 linguri de smântână fermentată cu 20%
grasime
Pentru maioneză:
4 gălbenușuri
4 lingurițe cu varf de mustar Dijon
300 ml ulei
un pic de sare
zeama de lămâie
Preparare:
Se pune la fiert o oala de 2L cu apă și
sare.
Se curăță țelina și se rade „taieței”. Țelina
rasă se pune într-un vas cu apă rece și zeama de la ½Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-51306665278055098942015-02-25T11:05:00.000+02:002015-02-26T00:55:34.003+02:00RULADA DIN PULPE SUPERIOARE DE PUI CU LEGUME LA ABUR
Ingrediente:
4-5 pulpe superioare de pui
Câțiva căței de usturoi zdrobiți
Sare, piper și cimbru uscat
O lingură cu ulei
Mix de legume congelate: morcov, ardei gras, păstăi, ciuperci,
brocoli
Preparare:
Pulpele de pui se dezosează, se condimentează și se așează
una lângă alta formând un dreptunghi. Se rulează cu grijă si se leagă cu sfoară
de bucătărie.
Se așează în tavă,&Getahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4298721936649461669.post-63368225976989088552015-02-22T15:37:00.000+02:002015-02-22T15:37:05.467+02:00NEGRESA CU GEM ŞI NUCI
Ingrediente:
o cană cu gem (am pus dulceață de nuci verzi)
o cană cu lapte călduț
o cană cu zahăr
100 g unt
Un pachețel cu praf de copt
3 căni cu făină
½ cană de cacao
50 g ciocolată
O cană cu nuci tocate grosier
2-3 lingurițe cu coajă confiată de portocale
Glazura:
100 g ciocolată
2-3 linguri de smântână
Preparare:
Se încinge cuptorul. O formă dreptunghiulară seGetahttp://www.blogger.com/profile/17815902776997321956noreply@blogger.com0