Ingrediente:
3-4 vinete tinere
O ceapa
4 linguri cu ulei
zeama de la 1/2 lamaie (sau 2 linguri cu otet)
sare
Preparare:
Vinetele se curata de coaja, se taie felii
si apoi
cubulete.
Se presoara cele 2 linguri de sare si zeama de lamiae (ca sa nu se
innegreasca), se amesteca si se lasa 15-20 de minute.
Cuburile de vinete se pun
apoi intr-o sita, se clatesc cu apa rece si se storc bine.
Intr-o tigaie se
pun cele 4 linguri cu ulei si cuburile de vinete stoarse si se inabusa la foc mediu 2-3 minute, amestecand
mereu.
Se adauga apa, se acopera si se mai lasa la foc mic (cam 6-8 minute), pana se
absoarbe toata apa. Se scot si se pun in sita la scurs, pana se racesc.
Dupa racire se pun in vasul de la mixerul vertical sau
in blender, cu sare si se mixeaza doar cat sa se zdrobeasca cubuletele de vinete.
Se potriveste dupa
gustul fiecaruia.
Daca considerate mai puteti adauga ulei. La sfarsit se poate adauga ceapa tocata marunt.
Este o salata foarte buna la gust, si nu se simte nici
un pic de gust amar sau iute, nu au miros de afumat , este foarte alba si nu se murdareste aragazul sau cuptorul.
.