duminică, 22 martie 2009

BORS DE SFECLA ROSIE

I. DE POST
INGREDIENTE:
1-2 buc. sfecla rosie
1 buc praz
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
1 telina mica
1 ceapa potrivita
1 legatura ceapa verde
1 legatura stevie
1 legatura hasmatuchi (asmatuc)
1 legatura marar
1 legatura grausor (untisor)
3-4 cartofi
1\2 litru bors de putina
sare, leustean
PREPARARE:
Se pune la fiert apa cu sare. Cand apa clocoteste se adauga pe rand: ceapa si prazul, apoi leguminoasele taiate cuburi, cartofii. Dupa ce dau 2-3 clocote se adauga sfecla data pe razatoare.
Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga verdeturile tocate, oprindu-se putin patrunjel pentru presarat in farfurie. Se adauga imediat dupa verdeturi borsul fiert.
Imagini preparare:


asa arata grausorul



II. DE FRUPT
Cine nu tine post ii poate adauga 1-2 linguri de smantana sau iaurt:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu