duminică, 22 martie 2009

BUSTELE DIN PASTE ORZO CU PUI


Ingrediente
1 kg pulpe sau piept de pui
1 cana (de 250 ml) cu paste orzo
1 legatura de ceapa,
1 legatura de patrunjel,
1 legatura de marar,
cateva oua fierte tari,
100 g unt,
3 oua crude,
parmezan,
sare, piper
Mod de preparare
Se carnea de pui in apa cu sare, iar cand este gata se scoate pe o farfurie, se lasa la racit, apoi se curata de oase si se taie marunt;
Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei si se lasa sa se raceasca.
Se toaca ceapa verde si se caleste putin in ulei, se toaca cele doua legaturi de verdeata, se bat bine doua oua si un albus, apoi se amesteca toate ingredienteleintr-un vas (ceapa se pune cu tot cu uleiul in care a fost calita) si se adauga, dupa gust, sare si piper;
Se unge cu unt o tava, se toarna compozitia, se niveleaza si se unge deasupra cu un galbenussi se presara cu parmezan, se mai pun cateva bucatele de unt deasupra apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 35ʼ- 40ʼ .
Se taie in forma dorita si se decoreaza.
Poate constitui o excelenta garnitura pentru o friptura, dar se poate servi si ca fel separat.
Imagini preparare:



langa o fripura si o salata:

si ca fel independent



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu