miercuri, 25 martie 2009

SCRUMBIE AFUMATA IN SUBA DE SFECLA ROSIE




Astazi e Buna vestire si dezlegare la peste!


Deci...PESTE


INGREDIENTE:
1 scrumbie afumata (sau un alt peste afumat, care va place)
2-3 cartofi fierti
1 sfecla potrivita fiarta sau coapta
1 morcov
1 ceapa (eu am pus rosie)
2 oua fierte tari
1 ou crud pentru maioneza
1 lamaie
100 ml ulei
otet (eventual balsamic), sare, piper dupa gust
PREPARARE:
Dintr-un galbenus crud, ulei, sare, piper si zeama de la 1/2 lamaie se face o maioneza potrivit de tare (se poate subtia cu o lingura de smantana)
Scrumbia se taie bucati potrivite. Ceapa se toaca marunt, celelalte ingrediente se dau pe razatoare.
MONTARE:
Pe un platou se aseaza scrumbia peste care se aseaza in straturi: ceapa tocata, cartofii rasi, un strat subtire de maioneza, ouale date pe razatoare, morcovul ras, iarasi maioneza,si se acopera cu sfecla rosie data de asemenea pe razatoare.
Se stropeste cu otet sau zeama de lamaie si se orneaza dupa inspiratie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu