luni, 18 mai 2009

FRUCTE DE MARE LA CUPTOR



Reteta este tot de la Radu si este pregatita de nora mea cea mica, Elena, eu fiind fotograful.
Ingrediente:
un pachet (1/2 kg) creveti
un pachet (1/2 kg) calamari mici
un pachet (1/2 kg) midii
un pachet (1/2 kg) inele de calamar
1/2 pachet de unt
3 canite orez (a folosit orez salbatec)
1 ardei gras rosu
cateva fire de ceapa verde
sare, piper

Preparare:
pe folie de aluminiu, se pun cateva bucatele de unt,

peste care se adauga 1/4 din fructele de mare (noi am pus 1/3, pentru ca eram 3 la masa si au fost portiile cam mari)



se adauga putina zeama (din pungi, fructele de mare fiind prefierte)

se condimenteaza

se mai pun cateva bucatele de unt

se impacheteaza

si se aseaza intr-o tava


si se dau la cuptorul preincalzit.
Intre timp se prepara orezul astfel:
intr-o tigaie se pune la incins cca 50 g unt

se adauga orezul si se caleste putin in unt

se toarna peste zeama de la fructele de mare, fierbinte (zeama si eventual apa sa fie 6 canite, pentru cele 3 canite de orez)

se adauga ceapa tocata si ardeiul taiat fasii si se lasa sa fiarba, fara a se amesteca pana, a scazut tot lichidul.

si acum servirea:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu