miercuri, 17 iunie 2009

CIULAMA DE PUI



Ingrediente:
carne de pui (aproximativ 1 kg)
zarzavat de ciorba (morcov,ceapa, pastarnac, etc)
100 g unt
1 lingura faina
1/2 l lapte
sare si piper
Preparare:
Bucatile de pui se pun la fiert cu apa cat sa acopere carnea si cu sare.
Se spumuieste si se adauga zarzavatul intreg.
Cand a scazut aproape toata apa, iar carnea si zarzavaturile sunt fierte, se scoate zarzavatul.
Intr-o tigaie se pune untul la topit.

Cand untul s-a topit si este incins, se adauga faina
Se amesteca repede pana s-a inglobat tot untul in faina

Se adauga laptele caldut, amestecand cu grija pentru a nu face cocoloase

Cand capata consistenta unei smantani mai subtire, se adauga bucatile de carne si se lasa sa dea un clocot.

Se potriveste de sare si piper (eu am pus piper rosu).
Se serveste cald.

Este de fapt un sos Bechamel, dar la noi in Moldova se numeste CIULAMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu