joi, 23 iulie 2009

SALATA DE VINETE CU DOVLECEI



Ingrediente:2-3 vinete mari
2-3 dovlecei mici (in floare, daca se poate)
1 ceapa potrivita
100 ml ulei
sare
ardei gras
rosii
ceapa verde pentru decor

Preparare:Vinetele si ardeii grasi se coc la foc iute. Vinetele se curata de coaja si se pun la scurs pe un plan inclinat.



Dovleceii se curata de coaja si se pun sa dea cateva clocote in apa cu sare.
Se slasa la scurs intr-o strecuratoare.



Dupa ce vinetele s-au scurs se pun in robot (cu paleta de plastic), si se amesteca putin. Se adauga dovleceii bine storsi de zeama, sare si cate un pic de ulei.



Se adauga ceapa tocata.



Se potriveste de sare si se pote servi:





fie cu salata de ardei copti (ardei copti, sare, otet si ulei)



fie cu rosii si paine prajta sau proaspata.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu