marți, 21 iulie 2009

TOCI CU SOS DE CIUPERCI



Ingrediente:

3-4 cartofi
2 oua
1/2 pahar lapte
faina
o legatura marar
o legatura de patrunjel
3-4 ciuperci mari
200 g smantana
o ceapa
sare
piper
ulei pentru prajit tocii
o lingura de unt



Preparare:
Se face un aluat ca de clatite, se sareaza si se pipareaza.
Cartofii se dau pe razatoare si se adauga in compozitia de clatite.
Se adauga juatate din verdeata, tocata marunt.
Trebuie sa aiba cam aceasta consistenta:

Se pune ulei la incins in tigaie.
Se ia cu lingura din compozitie si se pun gramajoare in uleiul incins.

Se intorc

si se prajesc pana capata o culoare aurie, pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta

Se pot servi, calzi, cu smantana

sau cu urmatorul sos:
Se pune la topit o lingura de unt. Se adauga ceapa tocata si dupa un minut si ciupercile spalate si taiate.

Se calesc pana ciupercile se moaie si se adauga santana, se potriveste de sare si piper. Se adauga restul de verdeata tocata si se serveste alaturi de toci.


Poate constitui o cina delicioasa!

Un comentariu:

  1. La Toci se poate face un mujdei de usturoi si dupa ce ii punem la scurs de grasime de stropesc cu el.Sunt un deliciu.
    Oricum sunt foarte buni ;))

    RăspundețiȘtergere