luni, 3 august 2009

CUBURI MARMORATE CU ROSII SI RICOTTA



Ingrediente:
-Pentru preparatul pe baza de rosii-
3 oua
90 g faina
1 cutie sos de rosii (500g), nu bulion
3 catei de usturoi
1-2 lingurite ulei de masline
busuioc (sau 1 foaie de dafin)
un pumn de masline verzi (sau negre), fara samburi
sare
piper
putin de ardei iute (optional)

-Pentru preparatul pe baza de ricotta-
1 ou
250 g ricotta (sau alta crema de branza)
20 g faina
1 lingurita oregano
sare
piper

Preparare:

Se pune uleiul intr-o craticioara, se amesteca sosul de rosii cu cateii de usturoi tocati marunt si busuiocul, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc domol cam 10 minute.
Se adauga maslinele curatate si tocate si se lasa la racit.

Intre timp se bat ouale, se adauga faina apoi se adauga amestecul de rosii si omogenizam.
Iese o compozitie care arata asa:

Se pregateste preparatul pe baza de ricotta.
Se amesteca ricotta cu oul, faina, sarea piperul si oregano.

Se vor obtine astfel doua compozitii, cea pe baza de suc de rosii si masline si cea pe baza de ricotta.
Intr-o tava unsa si tapetata, se toarna mai intai compozitia cu rosii si masline, apoi, cu ajutorul unei lingurite, compozitia de ricotta si oregano, in acest fel:

Cu ajutorul unei furculite se niveleaza cele doua compozitii in tava si se fac arabescuri ca la chec, dar fara sa se amestece prea mult.

Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 25 de minute.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie cubulete cu un cutit ascutit si cu lama subtire.
Cremoase, frumoase, rapide si bune...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu