luni, 24 august 2009

TARTA CU PRUNE ROSII, NECTARINE SI SCORTISOARA


Reteta am gasit-o intr-o revista scrisa in limba engleza, pe care m-am chinuit sa o traduc si unde m-am impotmolit cu traducerea, am pus ce am crezut eu ca ar trebui. In final a iesit aceasta minunatie de tarta, cu o baza frageda ce se topeste in gura, acrisoara si foarte aromata. Reteta originala era cu piersici din compot, insa eu am folosit fructe proaspete. Cui nu-i place aroma de scortisoara (aviz nora mea Monica) o poate inlocui cu cardamom, vanilie sau chiar, daca fructele sunt aromate, lasata aroma lor.
Deci, iata reteta asa cum am facut-o eu:
Ingrediente:
blatul
2 cani făină
2 linguri de zahăr
1/2 lingurita sare
1 pachet praf de copt
un pachet de unt rece
In plus:
1 cană de zahăr brun
1 lingura de scorţişoară macinata
2 gălbenuşuri de ouă, bătute
1 cană smantana (in reteta originala era frisca lichida)
2 pliculete de vanilie
cam 2 kg fructe (nectarine si prune rosii am pus eu)

Preparare:
Într-un castron mic, se combina faina, zaharul, sarea si praful de copt;
Se adauga untul tăiat bucatele si se amesteca repede, obtinand un aluat fărâmicios. Intindeti aluatul prin presare pe fundul si peretii unei tavi cu peretii detasabili.

Aranjare jumătăţi de prune cu tăietura în sus, în tava, peste aluat.

Se amesteca zahărul brun cu scorţişoara si se presăra peste fructe.

Se pun nectarinele taiate felii si se presara si ele cu zahar brun amestecat cu scortisoara.

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.

Intre timp, gălbenuşurile se amesteca cu smantana si vanilia si se toarna peste fructele din tava scoasa din cuptor.

Se mai coace 25-30 minute pe un raft mai sus, sau până când s-a intarit compzitia de galbenus cu smantana.

Raciti pe un raft de sârmă. Se serveste rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu