joi, 17 septembrie 2009

BORS CU PERISOARE DIN PIEPT DE GAINA


Ingrediente:
Pentru ciorba:
1 morcov
tacamuri de gaina (gatul, gheare, osul de la piept, etc)
o ceapa potrivita
un praz mic
o telina mica cu tot cu frunze
un ardei gras
2-3 rosii potrivite
o legatura de patrunjel verde
o legatura de leustean
sare
bors pentru acrit ciorba, dupa gust
Pentru perisoare:
un piept de gaina
o ceapa mica
o legatura de patrunjel verde
o cescuta de orez
1 ou mare sau doua mici
sare si piper
Preparare:
Se pun oasele de gaina la fiert in apa rece cu putina sare. Cand a inceput sa fiarba, se spumuieste ciorba si se pun legumele in ordinea urmatoare: ceapa, prazul, radacinoasele, ardeiul gras si rosiile.
Se scot oasele si se pune borsul.
Intre timp se fac perisoarele:
Se da pieptul de gaina impreuna cu patrunjelul verde prin masina de tocat. Se adauga orezul, ceapa tocata cat mai fin, oule, sarea si piperul.

Se amesteca bine compozitia si se modeleaza cu mana uda perisoarele.

Cand borsul fierbe, se adauga patrunjelul verde tocat, se da focul la mic si se adauga perisoarele. Se dau cateva clocote, la foc potrivit (pana este fiert orezul din perisoare), se potriveste de sare si bors, se adauga leusteanul tocat si se opreste focul. Se tine oala acoperita cca 10 minute, dupa care se poate servi cu smantana sau fara.
Sfat:
Dupa ce s-au pus la fiert perisoarele, nu se fierbe ciorba cu clocote mari, pentru a nu se sfarama perisoarele, ci se fierbe la foc mic astfel încât acestea  sa ramana intregi, frumoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu