joi, 24 septembrie 2009

TERINA DIN PIEPT DE PUI




Ingrediente:
4 bucati piept de pui
2 oua
2 legaturi de verdeata (marar si patrunjel)
2 linguri coniac
2 linguri de unt
cateva masline verzi, umplute cu gogosar
3-4 linguri de pesmet
sare
piper
nucsoara pisata
Preparare:

Din doua piepturi, unt si condimente se face o rulada care se da la cuptor pana se rumeneste.
Celelalte doua piepturi se dau prin masina de tocat cu sita mica (sau se dau de doua ori prin masina), impreuna cu verdeata tocata, asa fel ca sa se obtina o pasta fina.
Se adauga ouale, coniacul si condimentele si se amesteca foarte bine.

Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu unsa cu unt si presarata cu pesmet (eu folosesc doua bucati de sticla groasa pe care le asez in tava de chec, pentru a obtine terina in forma triunghiulara).
Montarea:
se aseaza un strat din pasta de carne in tava.
In lungul tavii se aseaza un sir de maslineverzi.
Se acopera cu compozitia de carne. Se aseaza rulada din piept de pui si se acopera cu restul compozitiei.

Deasupra se unge cu unt si se presara cu pesmet.

Dupa ce s-a racit, se taie felii si se serveste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu