joi, 1 octombrie 2009

ANANGHITE


Ingrediente:
3 oua
o cana cu faina
2 linguri de zahar
un praf de sare
un varf de cutit de bicarbonat
un pahar de lapte
3 mere potrivite
o gutuie
o para
unt sau ulei pentru prajit
Pentru umplere:
gem de visine
Pentru decor:
2 mere
o para
o gutuie
2 linguri de miere de albine
cateva bobite de zmeura


Preparare:
Se face o compozitie de clatite. Fructele se curata si se dau prin razatoare. Se adauga in compozitia de clatite. Se incinge tigaia cu unt sau ulei. Se pune cate o lingura de compozitie, dandu-i o forma cat mai regulata. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe hartie de bucatarie pentru a se indeparta surplusul de grasime.

Decor:
Se curata merele, para si gutuia. Se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava de aragaz acoperita cu hartie pergament. Se stropesc cu miere si se dau pentru 10-15 min. in cuptorul preincalzit.


Asamblare:
Se unesc cate doua ananghite ungandu-se cu gem de visine.

Deasupra se aseaza estetic felii de fructe confiate si cate o bobita de zmeura sau cate o visina.

Un comentariu: