sâmbătă, 24 octombrie 2009

PATRATE DE NEGRESE CU IRISH CREAM

Aluatul de ciocolata:
200 g de unt
50 g de ciocolata amaruie
250 g de zahăr
4 ouă mari
200 g făină
1/2 linguriţă de sare
Stratul de smântână:
o cutie de brânză Ricotta (250 g)
3 linguri de zahăr
1 ou mare
3 linguri de lichior Crema de wiski
Preparare:
Se pune untul si ciocolata într-o cratiţă medie şi se topesc la foc mic, amestecand des. Lasati sa se răcească.

Preincalziti cuptorul. Acoperiti o tava cu folie de aluminiu şi ungeti-o uşor.
Bateti zahărul şi ouăle împreună într-un bol mediu, cu un mixer electric, până când se albesc şi devin pufoase (aproximativ 4 minute). Se adaugă făina şi sarea treptat. Amestecati cu ciocolata topită.

Combinaţi crema de brânză şi zahărul într-un alt castron mediu. Bateti până devine cremoasa. Adauga ouăle şi lichiorul şi bateti bine.

Se toarnă jumătate din aluatul de ciocolată în tava. Deasupra puneti crema de branza.

Se toarnă aluatul de ciocolată rămas peste stratul de crema de brânză. Dacă doriţi, rotiţi straturile împreună cu un cuţit pentru un efect marmorat. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Se răceşte complet înainte de tăiere.


Un comentariu: