luni, 19 octombrie 2009

SALATA DE FRUCTE DE MARE IN COSULETE DE CASCAVAL SI PARMEZAN


Ingrediente:

100 g cascaval
50 g parmezan
1 pachet cu fructe de mare
1 morcov
1 linguriţă ghimbir proaspăt tocat
1 căţel de usturoi tocat
coajă rasă de 1 / 2 lamaie
suc de la 1 / 2 lamaie
sare şi piper după gust
2 linguri de ulei de măsline
1 rosie
1 / 2 castravete
Selari tulpină (ţelină)
Frunze de ceapa verde
Sare

Preparare:

* Dati cascavalul pe răzătoarea mare si amestecati cu parmzanul ras. Se încălzeşte o tigaie de teflon şi se toarnă grămezi mici de brânză. Atunci când începe să se topească şi se coloreaza uşor marginile, se intoarce pe cealaltă parte. În timp ce încă mai sunt calde, cercurile se aseaza pe fundul unor cupe mici şi se indoaie să ia forma de coşuri (ca aici).

* Se marineaza fructele de mare timp de 30 minute cu ghimbir, usturoi, si coaja de lamaie. Infierbantati ulei de măsline şi prăjiti fructele de mare, dar nu mai mult de 2-3 minute. Se răcesc şi se asezonată cu suc de lămâie, sare şi piper.

* Tăiaţi legumele in cuburi mici si sarati-le. Se amestecă cu fructele de mare şi se umplu coşurile.

2 comentarii: