duminică, 22 noiembrie 2009

MUSACA DE CARTOFI CU PIEPT DE PUI




Ingrediente:
-4 cartofi, marisori
-un morcov
-700g piept de pui, tocat
-2 cepe
-un fir de praz mic, sau 1/2 dintr-un praz mare
-verdeata
-200 ml ulei
-1oo ml suc de rosii concentrat
-sare si piper dupa gust

Preparare:
Cartofii se curata si se taie felii.

Se prajesc putin, cat sa se moaie, in ulei incins.

Se scot si se pun intr-o sita sa se scurga eventualul surplus de ulei.

Intre timp, se curata ceapa si prazul si se taie marunt. Morcovul se da pe razatoare.

Ceapa si prazul se pun pe foc intr-o tigaie cu o lingura de ulei si putina sare, pana devine sticloasa.

Se adauga morcovul ras

si cand acesta s-a muiat putin se adauga carnea tocata.

Se fierbe pana scade zeama lasata de carne.

Se adauga sare si piper dupa gust si verdeata tocata. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Se imbraca fundul si peretii tavii cu felii de cartof.

Se pune un strat gros de carne pregatita ca mai sus

Se acopera cu un strat de cartofi si se pune restul de carne

deasupra se imbraca cu restul de cartofi prajiti.

Se toarna sucul de rosii

si se da la cuptor pentru 20-25 de minute

Se serveste cu salata sau castraveciori murati.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu