luni, 21 decembrie 2009

PRAJITURA NAPOLITANĂ



Reteta originala aici


Ingrediente:
1 cană de fructe confiate tocate grosolan
1 cană de alune, grosolan tocate
Pentru Aluatul de portocale
1 1 / 4 cesti migdale întregi curatate
1 cană de zahăr pudra
3 / 4 pahar unt
3 linguri coaja de portocale rase fin (2 - 3 portocale)
1 ou mare
1 linguriţă suc de lămâie proaspăt stors
1 1 / 2 cana făină
Pentru aluatul de ciocolata-espresso
1 1 / 2 cana făină
1 / 2 cana de pudră de cacao olandeză
1 / 2 linguriţă boabe de cafea espresso fin macinate
200 g unt, la temperatura camerei
1 cană de zahăr pudra
1 lingurita extract de vanilie pură
Preparare:
1. Aluatul de portocale: puneti migdalele şi zahărul în castronul procesorului de alimente. Amestecati până când se aseamănă cu o mamaliguta grosiera; lasati deoparte.
2.Puneti untul şi coaja de portocale în castronul unui mixer electric. Bateti la viteza medie până devine alb şi pufos, 2 - 3 minute. Dati la viteză mică, si adaugati amestecul de migdale; bateti până se combina, 10 - 15 secunde. Adaugati oul şi sucul de lămâie; amestecati.
Inveliti in folie alimentara, şi pastrati in frigider, până va fi gata de utilizare.
3. Aluatul de ciocolata-espresso: cerneti făina, pudra de cacao, si cafeaua espresso într-un castron mare; lasati deoparte.
4. Într-un castron de mixer electric, combinati untul, zahărul şi vanilia până devin cremoase, 3 - 4 minute. Adaugati, treptat, amestecul de făină.
Inveliti in folie alimentara, şi pastrati in frigider, până va fi gata de utilizare.
5. Inveliti cu material plastic o tava patrata de 20 cm.

Fructele confiate: papaya, caise, stafide, se toaca grosier.


Într-un castron mare, se amestecă fructele confiate in Aluatul deciocolata-espresso.

Într-un alt castron mare, se amestecă alunele în aluatul de portocale.

6. Presati amestecul de portocale în partea de jos a tavii. Folosind o spatula, neteziti uniform.
Puneti amestecul de ciocolată peste amestecul de portocale şi nivelati.

Se acoperă tava cu material plastic; Raciti cel puţin 2 ore.
7.Incalziti cuptorul la 180 grade. Imbracati doua tavi cu hârtie pergament. Scoateti aluatul; eliminati plasticul.

Se taie în bucati de 5x20 cm, bucatile se taie în felii groase de 0,5 cm. Feliile se aseaza pe foi, distanţate la 1,5 cm una de cealaltă.

Coaceţi până când sunt ferme la atingere, 12 - 15 minute. Transferati prajiturile pe un gratar să se răcească. Coaceţi sau congelati aluat rămas. A se păstra într-un container etanş până la 2 săptămâni.

9 comentarii:

  1. Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite! Un Craciun linistit, sanatate. La multi ani! Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit si imbelsugat, multa liniste in suflet si multe bucurii!! Un An Nou plin de imlpiniri!! La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite !!!

    Sa va fie casa, casa
    Cu bucate noi pe masa
    Mos Craciun cu sacul plin,
    Drumu'n viata cat mai lin,
    Bogatie cata vreti,
    Sanatate pentru toti,
    Iar la anul care vine
    Sa va fie si mai bine.
    LA MULTI ANI !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun fericit! Sanatate, multe impliniri si dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Craciun fericit alaturi de cei dragi!!LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  7. De Sfintele Sarbatori
    Patru veseli uratori
    Va doresc :
    Mult belsug in casa
    Painea mai gustoasa,
    Datorii putine
    In anul care, am intrat.
    Pace-n inimi, rod bogat
    Bucurie, gand curat,
    Din a voastra casa
    Binele sa nu mai iasa.
    LA MULTI ANI!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere