duminică, 14 martie 2010

PARDULAS


Pardulas sunt prajituri cu crema de branza de traditie Sardiniană, tipice pentru Paşte, dar se fac tot timpul anului.
Ingrediente:
Pentru umplutura:
500 g crema de brânză;
4 linguri de făină;
2 plicuri şofran;
2 gălbenuşuri de ou;
80 g de zahăr;
coaja de la ½ de lamiae si ½ de portocala
stafide

Pentru dischetele de aluat:
300 g faina
150 ml de apă caldă
30g untură sau unt,
1 priză de sare
coaja de la ½ de lamiae si ½ de portocala

Preparare:
umplutura:
Cu o furculiţă sfaramati branza intr-un vas, _se adaugă zahărul, coaja de lamaie, şofranul;
Apoi, ouăle, unul cate unul;
Se adaugă apoi o cantitate de făină suficientă pentru a face umplutura să ia o textura destul de compacta. Se pune cate o lingura în funcţie de “lichiditatea " brânzei, până la 100 g. Se adauga stafidele si se omogenizeaza.
Umplutura trebuie să rămână ataşată de lingura, dar în acelaşi timp, aceasta trebuie să fie foarte maleabila


Foile:
Puneti făina intr-un castron cu apa calda, cu o priză de sare şi cu untura (sau unt) moale, taiat in “carlionti” si coaja d citrice.

Se formeaza o minge şi se lasă timp de 15 min;

Intindeti o foaie pe masa uşor presarata cu faina.

Se intinde o foaie subţire;
Decupati discuri cu un diametru de aproximativ 8 cm;

Acum, cu mâinile presarate cu faina formati din umplutură bile cu un diametru de aproximativ 4 cm, puneti-le în mijlocul dischetelor;
"prindeti" marginile discului, pentru a acoperi mingea de umplutura.
trebuie să se ridice o flanşă de un cetimetru şi jumătate, din opt “ciupituri” de aluat.

Ţineţi cont de faptul că volumul pardulelor crude, va fi acelaşi ca şi a celor coapte, nu ar trebui să crească.

Am resarat deasupra cateva stafide.

Puneţi în cuptorul preincalzit la 180 ° C şi se lasă pentru 30min. Se lasa sa se răcească.
Se servesc fie presarate cu zahar pudra,


fie unse cu miere si cu cateva bombonele presarate deasupra


Un comentariu:

  1. Ce interesant! Mi-a placut ideea! O sa fac prajiturile si o sa revin cu comentarii.

    RăspundețiȘtergere