miercuri, 12 mai 2010

TORT DE BRANZA CU FRUCTE ROSII



Ingrediente:
500 g brânză de vaci
150 g de zahăr
2 g sare
3 ouă
1 gălbenuş
75 g smântână grasa
3 ml de extract de vanilie de calitate
Preparare:
Bateti intr-un robot (mixer) brânza cu zahărul şi sarea pentru aproximativ 3 minute.


Bateti ouăle şi gălbenuşul

şi adaugati-le la amestecul de branza in 4 reprize, batand constant.
Adaugati smantana si vanilia şi bateti pana se omogenizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 160-165 ° C.
Ungeţi o formă rotundă cu unt şi tapetati fundul cu hartie de copt sau faina.
Turnati compozitia de branza in tava.
Loviti tava de masă, de cateva ori, pentru a scoate bulele de aer.
Pregatiti o tava cu apa, puneti in ea tava cu tortul

si lasa la copt timp de 1 oră şi 15 minute sau până când mijlocul este ferm.
Scoateţi tortul din cuptor şi lasati sa se raceasca complet.


Acoperiti tava cu folie de aluminiu si puneti la frigider pentru o noapte.
Scoateti din forma.
Pentru a scoate tortul mai usor din tava, incalziti părţile laterale şi fundul tavii (cu feonul, de exemplu).
Se poate mânca simplu



sau sa-l serviti cu fructe roşii.





Pentru a face sosul de capsuni zdrobiti doar căpşunile, amestecati pulpa cu zahar pudra dupa gust si eventual cateva picaturi de coniac.

3 comentarii:

  1. Много е красиво и свежо!
    Поздрав, Диана

    RăspundețiȘtergere
  2. vai cum arata...imi lasa gura apa! felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata grozav! Si este tentant de buna combinatia, deci o voi incerca si eu. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere