miercuri, 2 iunie 2010

MIC DEJUN "SOARELE IN NORI"


Ingrediente:
pentru fiecare persoana cate:
o felie de paine
crema de unt
cascaval sau alt fel de branza, dupa preferinta
un ou
sare, piper
Preparare:
Se ung feliile de paine cu crema de unt (eu am folosit cu verdeata), sau chiar cu unt simplu. Se acopera cu un strat de branza si se dau la cuptor pana se topeste branza si painea s-a rumenit usor.
Se separa albusurile de galbenusuri cu grija, sa nu spargem galbenusurile.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. pe fiecare felie de paine prajita se pune cu lingura cate o gramajoara de spuma de albus. Se face o adancitura la mijloc, in care se pune cate un galbenus.Se presara cu piper strivit grosier (eu am folosit piper rosu)

si se da din nou la cuptor pana oul capata consistenta dorita (copiilor mei le place oul cu galbenusul moale).
Se servesc imediat.



2 comentarii: