miercuri, 30 iunie 2010

SUPA-CREMA DE SFECLA ROSIE


Ingrediente:
2 cepe potrivite sau una mare
2 morcovi
un pastarnac
1/2 radacina de telina
2-3 cartofi
o sfecla rosie de marime potrivita, de culoare rosu intens
2 galbenusuri de ou
2 linguri de smantana
sare si piper dupa gust
crutoane de paine
frunze de patrunjel proaspat, fin tocate
Preparare:
Se pune la fiert apa cu sare. Se adauga ceapa tocata, morcovii si pastarnacul rondele, radacina de telina taiata cuburi mari. Dupa ce au dat cateva clocote se adauga cartofii si sfecla taiate cubulete. Cand legumele sunt fierte, se scurg de zeama (zeama se pastreaza) si se paseaza fin cu un blender sau cu robotul de bucatarie, cat sunt fierbinti.
Galbenusurile se freaca bine cu smantana si se adauga la piureul de legume, amestecand bine. Se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele, fierbinte, pana se obtine consistenta dorita.
Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine si verdeata.
Aceasta este varianta nedietetica. Daca doriti o varianta de post, inlocuiti ouale si smantana cu o lingurita de amidon alimentar, dizolvat in putina supa rece (sau apa) pe care il turnati apoi in piureul de legume subtiat cu zeama in care au fiert si pe care il fierbeti pana obtineti o supa consistenta, cremoasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu