duminică, 25 iulie 2010

MINI TIAN PROVENÇALE





Reteta este de pe blogul Ciocolata si zahar
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 dovlecel
- 4 cepe (am pus rosii)
- rosii, de acelasi diametru ca si dovlecelul
- cimbru, sare si piper
- 2 linguri de ulei

Ustensile - forme in cerc pentru mini tian, confectionarea lor este explicate de Cristina aici
Este simplu, rapid si aveti nevoie numai de foi de hartie, foi de aluminium si agrafe.


Preparare:
Curatam ceapa, tocam marunt si o punem in ulei cald. Caliti ceapa pe foc domol, timp de 10 minute, astfel nu capata culoare, dar este transparenta.

Dovlecul il taiati in felii subtiri.


Opariti-l 2 minute in apa clocotita sarata, dupa care il strecurati si il treceti sub apa rece, pentru a pastra culoarea verde si pentru a fi mai usor de intercalat cu rosiile.

Rosiile le taiem in felii subtiri, nu utilizam extremitatile, pentru a le pune in forme foarte uniform.
Taiati 4 patrate din hartie de copt, le puneti pe o tava, apoi asezati pe fiecare patrat o forma de cerc.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Puneti in fiecare cerc, ceapa calita, apasati un pic, pentru a obtine un strat uniform. Sarati si piperati.
Apoi puneti feliile de rosii intercalate cu dovleceii.

Sarati si piperati, presarati un pic de cimbru si puneti in cuptor pentru 20 minute.


Pentru prezentarea in farfurie luati tianul cu hartia de copt si forma de cerc, il depuneti pe farfuria de serviciu.
Cu o mana tineti cercul si cu cealalta trageti hartia de copt.
Dupa care retrageti cercul.
Este gata a fi servit in garnitura, impreuna cu o fripturica.




Eu l-am servit cu inima de porc umpluta:

Este o garnitura deosebit de gustoasa!
Multumesc, Cristina!

Un comentariu:

  1. Geta, arata splendid! Mie imi place combinatia, am vazut si eu la Cristina, dar nu am apucat sa incerc. Trebuie sa fac si eu, pentru ca este o garnitura aspectuoasa! O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere