miercuri, 14 iulie 2010

PRAJITURA CU GLAZURA



Foile:
un ou
150 g zahar
450 g faina
3 linguri de lapte
30 g unt
o lingurita de bicarbonate
2 linguri pline cu miere de albine


Toate ingredientele, in afara de faina, se fierb la foc mic,


amestecand continuu.


Dupa ce da in cloccot,


se da deoparte si se adauga faina, putin cate putin.


Cat aluatul este cald, se intend pe masa bine infainata 5 foi care se coc cca 5 minute (pana ce marginile se maronesc usor) pe fundul tavii unse cu unt.

Sfat:
Aluatul se mentine cald, punand vasul pe o cratita cu apa fierbinte. Daca aluatul se raceste, acesta nu mai poate fi intins.
Crema:
- 300 g lapte se fierb

cu 3 linguri de gris,


apoi se da la rece, amestecand ocazional , pentru a nu face o pielita deasupra.


Separat se freaca spuma 200 g unt cu 150 g zahar.

Se adauga arome dupa preferinta: vanilie, rom, migdale, etc si grisul racit.
Asamblare:
Se ung foile cu crema de gris, iar la mijloc se unge cu gem de caise.


Glazura:
150 g zahar
30 g unt
2 linguri cu cacao
2 linguri cu lapte
Se dau cateva clocote si se toarna deasupra fierbinte, pentru a se intinde usor cu un cutit cu lama lata.
Se lasa de pe o zi pe alta.
Se taie cu un cutit incalzit in apa foierbinte si apoi sters.
Este o prajitura deosebit de gustoasa si fina. Desi pare simpla la prepararea foilor se intampina o oarecare dificultate in intinderea si manevrarea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu