vineri, 29 octombrie 2010

SCOICI DE APA DULCE, MARINATE


Ingrediente:

• o ceapă rosie
• 2 căţei de usturoi
• o legatura de frunze de patrunjel
• o lingura de unt
• 1/2 pahar de vin alb
• o lamaie
• 1 kg scoici de apa dulce
• Sare dupa gust
• Piper negru proaspat rasnit

Preparare:

Scoicile se freaca bine pentru a le curata si a elimina orice mustati, muschi sau mâl. Se pun într-un castron şi se acoperă cu o cârpă umedă apoi se păstreaza în frigider in timp ce se prepara sosul.
Pentru prepararea sosului, infierbantati o tigaie larga (cu capac), la foc mediu. Adaugati untul si cand s-a topit adaugati ceapa tocata. Prajiti cca 3 minute sau pana devine translucida, dar nu prajita (maronie). Apoi adaugati usturoiul tocat si prajiti cam 30 de secunde. Adaugati vinul alb si zeama de la 1/2 de lămâie, aduceti din nou la fierbere cu focul mediu spre mare si fierbeti cateva minute. Odată ce sosul s-a redus şi aproape tot lichidul s-a evaporat, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi piper precum si cealalta jumătate de lămâie.
Când sosul este redus, adaugati scoicile. Acoperiti imediat cu un capac si dati focul mic spre mediu.
Lasati sa fiarba 8-10 minute sau pana cand scoicile se desfac. Acum adaugati patrunjelul tocat si eventual inca putin mujdei de usturoi.
Pentru servire, puneti scoicile intr-un bol larg si serviti cu paine proaspata inmuiata in sos, pentru a absorbi tot acest delicios sos.


Notă:scoicile care nu se desfac in timpul fierberii, se aruncă, nu se consumă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu