marți, 9 noiembrie 2010

CREMSNIT




Ingrediente:
foi pentru cremsnit gata coapte (cum am avut eu din Ukraina) sau un pachet de foietaj din care vom coace 3 foi, una din ele avand crestate patrate

Crema de vanilie

500 ml lapte rece
2 oua
4 linguri de amidon alimentar
6 linguri de zahar
100 g de unt moale, la temperatura camerei
vanilie
coaja rasa de lamaie

Preparare:
Cele doua oua se bat bine cu zaharul apoi se adauga amidonul si se amesteca pana se inglobeaza complet. Se toarna laptele rece si se amesteca toate pana se obtine un amestec omogen. Se pune la foc moderat pana ce incepe sa fiarba, se lasa cca 1 minut apoi se da deoparte. Se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia si untul si se amesteca pana untul s-a topit in intregime. Se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se poate utiliza.

Montarea:
½ de compozitie se aseaza pe prima foaie, se aseaza a doua foaie, restul de crema si deasupra cea de-a treia foaie. Se lasa sa se raceasca complet (de pe o zi pe alta), apoi se taie patrate. Se poate pudra cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu