marți, 23 noiembrie 2010

DULCE DE LECHE - CREMA MOUSSE DE LAPTE



Chiar dacă prepararea acestei crème durează mult (cca 4 ore), merită efortul de a o face deoarece are un gust foarte bun, de caramele cu lapte.

Ingrediente:
2 l lapte gras (am folosit Zuzu cu 3,5% grăsime)
500 g zahăr
1 vârf de cuţit de bicarbonat
½ baton de vanilie

Preparare:

Se incalzeste laptele ,apoi se adauga zaharul, bicarbonatul si jumate de baton de vanilie (dacă nu aveţi baton, se poate pune la sfârşit un pic de esenţă de vanilie).
Se fierbe la foc mic, de preferinţă într-o cratiţă cu fund dublu, până se ingroaşă şi îşi schimbă culoarea, cam 4 ore.Treptat isi va schimba culoarea si consistenta. Dacă focul este destul de mic nu trebuie amestecat decât ocazional. Am obtinut cca 1 kg de crema, aşa cum se vede în fotografie.

Este foarte bună.
Am folosit crema pentru a umple niste fursecuri foarte fragede si bune, a căror reţetă o voi posta mâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu