duminică, 7 noiembrie 2010

NEGRESA CU BILE DE COCOS SI BRANZA DE VACI



Ingrediente:
Bilele de branza si cocos:
250 g brânză de vaci
2 galbenusuri de ou
50 g de zahăr
50 g nucă de cocos
3 linguri de amidon
50 g stafide

Aluatul de ciocolata:
4 gălbenuşuri
4 albusuri
30 g zahăr
50 g ciocolată
2 linguri faina
2 linguri de amidon
3 linguri cacao
Un vârf de cuţit de sare
Un praf de copt
2 plicuri de zahăr vanilat

O forma cu diametrul de 22cm

Preparare:
Bilele de branza si cocos

Se amestecă brânză de vaci, zahărul, nuca de cocos, amidonul si ouale pana se omogenizeaza.
Se formeaza bile, cu mâinile ude in interiorul carora se pune cate o stafida. Bilele se aseaza pe fundul tavii iar intre bile se pun stafide.

Aluatul de ciocolata:
Galbenusurile se bat cu zaharul si vanilia până se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga ciocolata topita si racita si se amestecă.
Se adauga apoi făina cernută, amidonul, praful de copt, cacao şi sarea şi se amestecă.
Se bat albuşurile spuma cu 30g zahăr. Se adauga in 3 etape in compozitia de mai sus, amestecand usor cu lingura de jos in sus.

Se imbraca fundul detasabil al tavii cu hartie de copt, se pun bilele de branza cu cocos si deasupra se toarna aluatul de ciocolata



Se coace timp de 30-40 minute in cuptorul preincalzit la175 grade.
Se scoate si se raceste pe un gratar.
Se toarnă deasupra o glazură de ciocolată, preparata ca aici: .

Un comentariu: