vineri, 8 aprilie 2011

CIUPERCI LA CUPTOR CU SOS VERDE


Ingrediente:
Ciuperci
Sare
Piper
Ulei de masline

Pentru sos:
Usturoi verde
Marar
Patrunjel verde

Preparare:
Se spală bine ciupercile şi se aşează în tavă cu picioruşele în sus.
Se sărează şi se pipărează, după care se stropesc cu ulei de măsline.
Se dau la cuptorul preîncălzit şi se ţin cca o oră (în funcţie de mărimea ciupercilor).

Pentru sos se spală şi se taie usturoiul bucăţele de cca 1 cm. Se pun în mojar, se adaugă sare şi se presează bine. Se adaugă verdeaţa tocată şi se presează împreună cu usturoiul. Sosul obţinut se subţiază cu sosul lăsat de ciuperci.

Se servesc de preferinţă calde, dar sunt bune şi reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu