joi, 21 aprilie 2011

FRIPTURĂ DE MÂNZAT ÎN CRUSTĂ DE IERBURI ŞI PIPER


Ingrediente:
1kg pulpă de mânzat
O căpăţână de usturoi
2 linguri de unt moale
100 g costiţă de porc sau slăninuţă
Mix de piper
Câteva boabe de ienibahar
Cimbru
Ierburi de Provence
2-3 foi de dafin
Sare
Un pahar de vin roşu sec

Preparare:
Slaninuţa se taie fâşii de cca 1 cm lăţime şi 2cm lungime. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe.
Cu un cuţit bine ascuţit se fac incizii în pulpa de mânzat în care se introduc bucăţele de slăninuţă şi felii de usturoi.
Se unge pulpa astfel împănată cu unt moale.
Piperul, ienibaharul şi ierburile se pun în mojar şi se sparg grosier.
Se presară pulpa cu amestecul de ierburi şi piper.
Se aşează în tavă, se adaugă foile de dafin, câţiva căţei de usturoi tocaţi mărunt şi paharul de vin.Se acoperă tava cu folie de aluminiu

şi se dă la cuptor pentru 30-40 de minute, după care se scoate folia şi se mai lasă să se rumenească friptura, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă.
Când este gata se feliază şi se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu