joi, 26 mai 2011

FASOLE VERDE CU USTUROI



Ingrediente:
Fasole verde proaspătă sau congelată
O lingură de ulei
O ceapă
Câţiva căţei de usturoi
Sare şi piper după gust

Preparare:
Fasolea verde se fierbe la abur. Într-o cratiţă se pune la încins o lingură de ulei. Ceapa tocată mărunt se pune în uleiul încins, până devine sticloasă. Se adaugă fasolea verde şi puţină zeamă sau apă.

Când zeama a scăzut se asezonează cu sare şi piper după gust şi se opreşte focul. Se serveşte cu usturoi tocat.

3 comentarii:

  1. fara ceapa daca pui usturoi nu cred ca mai este necesara ceapa

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceapa şi usturoiul nu se exclud reciproc. Reţeta aceasta este foarte cunoscută în nordul Moldovei. Aşa o făcea bunica, asa o făcea mama, aşa o fac şi eu şi place întregii familii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa incerc si eu astazi sa vedem ce a sa iasa

    RăspundețiȘtergere