luni, 9 mai 2011

RULOURI DIN FILE DE COD


Ingrediente:
2 bucăţi trunchi de cod
4 linguri de pesmet
2 linguri de parmezan ras
2 linguri nuci (seminţe) de pin
2 linguri stafide
2-3 linguri ulei de măsline
Preparare:
Nucile de pin se pun într-o tigaie nonaderentă şi se rumenesc uşor.
Stafidele se pun la înmuiat în apă.
Într-o tigaie se pune o lingură de ulei de măsline şi pesmetul. Se încălzeşte pe foc până se rumeneşte puţin. Se adaugă parmezanul ras, seminţele de pin rumenite şi stafidele înmuiate şi stoarse, se adaugă cam 2 linguri de ulei şi se amestecă bine până se leagă compoziţia.
Trunchiurile de cod se filetează, obţinând 4 fileuri, care se spală şi apoi se usucă pe hârtie de bucătărie. Se sărează şi se aşează deasupra compoziţia de mai sus. Se rulează şi se fixează cu câte 2 beţe pentru frigărui, care în prealabil au stat la înmuiat 3-4 ore în apă rece. Deasupra fiecărui rulou se aşează o frunză de dafin.
Se procedează identic cu toate cele 4 rulouri, care se aşează într-o tavă. Peste rulouri se presară compoziţia rămasă. Se stropesc rulourile cu încă puţin ulei de măsline apoi se dau la cuptor pentru 20-30 de minute, până se rumenesc uşor.

Din oasele rămase în urma filetării trunchiurilor de cod şi câteva legume se prepară o supă în care se va fierbe orezul care va servi drept garnitură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu