marți, 28 iunie 2011

FLAN CU BROCCOLI ŞI ŞUNCĂ DE CURCAN


Această tartă (Flan), este uşor de făcut, fără făină, (recomandată pentru diabetici şi în dieta Montignac), foarte moale şi deosebit de bună.
Am servit-o cu maioneză de casă amestecată cu o lingură de iaurt, decorată cu mărar şi piper roşu, un deliciu.
Ingrediente pentru 8 persoane:
• 2 căpăţâni mici de broccoli (cca 500 g)
• 200 g iaurt (sau smântână în varianta nedietetică)
• 150 de grame de şuncă slabă de curcan
• 300 g brânză de vaci
• 100 g caşcaval ras
• 4 ouă
• 1 / 2 linguriţă de coriandru măcinat (facultativ)
• Nucşoară rasă
• Sare şi piper
Preparare:
Se desface broccoli în bucheţele mici, se spală şi se fierbe timp de 8 minute în apă sărată până când se înmoaie.
Şunca se taie în cuburi mici.
Câteva bucheţele de broccoli se opresc pentru décor iar restul se transformă în piure.

Preincalziţi cuptorul la 180 de grade C.
Bateţi ouăle uşor în timp ce se toarnă iaurtul sau smântâna şi se amestecă bine.
Se adaugă peste brânza de vaci, şunca, brânza rasă şi piureul de broccoli . Se presară cu condimente, sare şi piper. Se amestecă din nou. Se gustă şi se potriveşte de condimente.

Se toarnă într-o tavă de copt unsă cu unt. Se decorează cu bucheţelele de broccoli oprite.
Se coace la 180° C timp de aproximativ 45-50 de minute până se rumeneşte şi cuţitul (sau o scobitoare) introdus în tartă iese curat. Puteţi coace mai mult, dacă este necesar.

Lăsaţi-o timp de 20 de minute înainte de a scoate tarta din tavă.
Se serveşte caldă sau rece, cu cu maioneză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu