joi, 23 iunie 2011

SALATĂ DE LEGUME CU SURIMI


Ingrediente*:
Un sfert de varză mai mare sau o jumătate din una mică
2 morcovi potriviţi
6-8 beţe de surimi
2 ouă fierte tari
Un gălbenuş crud
200 ml ulei de floarea soarelui
O lămâie
O lingură cu muştar de Dijon
O lingură de oţet
Un castravete pentru decor
Sare şi piper
*Cantităţile sunt orientative

Preparare:
Varza se taie fideluţă (am folosit răzătoarea Borner). Se pune într-un bol şi se freacă cu puţină sare pînă se moaie puţin.Se adaugă o lingură de oţet şi se amestecă.
Morcovul se dă pe răzătoarea mare sau se taie fâşiuţe lungi şi subţiri. Se adaugă peste varză. Batoanele de Surimi se decongelează şi se taie în bucăţi de 1,5-2 cm (un baton se păstrează pentru decor).

Dintr-un gălbenuş de ou fiert şi unul crud se prepară maioneza: cele două gălbenuşuri se freacă cu sare, piper, muştar şi puţină zeamă de lămâie până se omogenizează bine. Se adaugă uleiul picătură cu picătură amestecând cu lingura de lemn sau cu mixerul. Când a prins consistenţă se mai adaugă zeama de lămâie şi se freacă în continuare până se înglobează tot uleiul.

Maioneza astfel obţinută se toarnă peste legume şi surimi şi se amestecă. Se aşează pe platou şi se decorează după preferinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu