joi, 14 iulie 2011

INGHEŢATA VIENNETTA DIETETICĂ





Ingrediente:
500 ml de smână sau frişcă vegetală
500 ml lapte condensat neîndulcit
Câteva tablete de zaharină (după gust)
Esenţă de vanilie
100 g ciocolată cu 75% cacao


Preparare:
O formă metalică de chec se pune în congelator.
Laptele condensat cu 100 ml smântână se încălzesc pe Bain-Marie fără a fierbe. Se adaugă esenţa de vanilie şi tabletele de zaharină. Se lasă să se răcească.

Ciocolata se topeşte tot pe Bain-Marie sau la microunde.
Pe hârtie de copt se trasează 4-5 fâşii un pic mai mari decât tava. Cu o pensulă se întind fâşii de ciocolată pe hârtia de copt. Se pun fâşiile de ciocolată la răcit.

Se bate frişca rămasă (400 ml). Se adaugălaptele condensat şi se bate întâi cu frişca apoi cu o spatulă.

Se scoate tava din congelator. Se îmbracă cu folie alimentară. Se toarnă puţină cremă, se pune o fâşie de ciocolată, se acoperă cu cremă. Se pune cremă şi fâşii de ciocolată alternativ. Se termină cu cremă.

Se dă îngheţata la congelator peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu