duminică, 28 august 2011

TERINA DIN MĂRUNTAIE DE PUI


Ingrediente:
½ kg inimi şi pipote de pui
2 bucăţi ficăţei de pui
½ piept de pui
5 ouă
2 albuşuri de ou (facultativ)
O ceapă
Verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
Sare şi piper
O lingură de ulei
O lingură cu pesmet
2 aedei capia roşii, copţi şi curăţaţi de coajă sau câteva feliuţe de gogoşari în oţet
Preparare:
Se fierb inimile şi pipotele de pui cu puţină sare. La fel jumătatea de piept de pui. Separat se fierb ficăţeii de pui care în prealabil au fost spălaţi bine şi ţinuţi câteva minute în lapte rece.
4 din cele 5 ouă se fierb tari.
Inimile şi pipotele, pieptul de pui si ficăţeii, după ce s-au răcit se scurg de zeama în care au fiert şi se pun în robot sau se dau prin maşina de tocat carne cu sita mică, până se obţine o pastă fină. Se adaugă un ou fiert, verdeaţa tocată, ceapa tocată mărunt, un ou crud, cele 2 albuşuri, sare şi piper şi se amestecă din nou până la omogenizare.

Tava în care se pregăteşte terina se îmbracă cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei şi tapetată cu pesmet.
Se aşează în tava astfel pregătită un strat din pasta de măruntaie. La miloc se aşează un rând din cele 3 ouă fierte rămase şi tăiate în două pe lung. Peste ouă se aşează ardeii copţi sau gogoşarii. Se acoperă cu restul de pastă, se unge cu puţin ulei şi se presară cu pesmet. Se pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute sau până când scobitoarea introdusă in centrul tăvii este scoasă curată.

Se scoate din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Se serveşte rece, decorată după preferinţă (eu am decorat cu salată creaţă şi flori din morcov şi măsline)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu