miercuri, 14 septembrie 2011

BATOANE SNICKERS


Ingrediente:
Blat:
4 albuşuri
4 linguri zahăr tos (am pus 2 linguri de fructoză)
2 linguri făină
½ pacheţel de praf de copt
100 g nuci sau alune măcinate mai mare (am pus nuci amestecate cu arahide)
Un praf de sare
Glazura:
O ciocolată albă 
Crema:
4 gălbenuşuri
100 g zahăr tos pentru caramelizat
100 g zahăr tos (am folosit 2 linguri  de fructoză)
200 g nucă tăiată grosier sau alune (am folosit amestec de nuci si arahide)
150 g unt
Zeama de la o jumătate de lămâie 
Topping:
Ornamente de ciocolata
Migdale feliate 
Preparare:
Blatul:
Albuşurile se bat bine cu un praf de sare. Se adaugă zahărul (fructoza) în ploaie şi se bate în continuare până obţinem o bezea lucioasă. Se adaugă esenţa de vanilie şi nuca cu alunele care în prealabil au fost rumenite puţin în tigaie apoi măcinate mai mare. Se amestecă uşor cu o paletă. La sfârşit se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt. Se amestecă uşor cu paleta doar până se combină.
Se pune blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coace timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit (sau până trece proba scobitorii).
Cât este caldă se pune deasupra ciocolata albă rasă sau tocată în robot.
Crema:
Nuca şi/sau  arahidele se rumenesc puţin în tigaie.
Gălbenuşurile se mixează cu 100 g zahăr  (sau 2 linguri de fructoză). Se adaugă nuca tocată grosier.
100 g zahăr se caramelizează până capătă o culoare frumoasă, arămie, fără a se arde. Se adaugă untul tăiat cuburi şi zeama de la o jumătate de lămâie şi se amestecă până se dizolvă tot  zahărul caramelizat.
În acest moment se adaugă gălbenuşurile cu nuca.
Se fierbe crema încă 8-10 minute sau până capătă consistenţă.
Se lasă să se răcorească puţin şi cât este caldă încă, se toarnă peste prăjitură.
Se presară ornamentele de ciocolată peste crema caldă
iar deasupra migdalele feliate care au fost şi ele rumenite în tigaie.  Se taie sub formă de atoane.  







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu