miercuri, 21 septembrie 2011

PISCHINGER TORTE


Este desertul cel mai popular în cafenelele vieneze. Eu l-am adaptat pentru diabetici şi este deosebit de bun.
Ingrediente:
10 linguri de lapte condensat
125 g unt
2 linguri cu fructoză
3 gălbenuşuri de ou
200 g ciocolată cu minim75% cacao
175 g alune de pădure
5 foi de napolitană 
Preparare:
Alunele se prăjesc în cuptor, la foc mic, timp de minim jumătate de oră,



se lasă să se răcească, se curăţă de coji şi se macină.
Ciocolata, ruptă bucăţi mici, gălbenuşurile, fructoza, untul şi laptele condensat se amestecă bine şi se pun pe foc, amestecând constant.

Când începe să se îngroaşe, se iau 6 linguri din această compoziţie care se păstrează calde, pentru pus deasupra.
 În restul compoziţiei se amestecă alunele măcinate.
Acestă compoziţie se pune pe 4 din cele 5 foi,
se întinde bine,
cea de deasupra rămânând neacoperită.
Se pune o greutate deasupra, (eu am pus un vas termorezistent)
 şi se dă la frigider pentru o oră, timp în care se răceşte crema şi se întăreşte. Se scoate din frigider şi se toarnă deasupra cele 6 linguri de cremă oprită.
Se nivelează bine şi se lasă la temperaturea camerei să se întărească glazura de deasupra, după care se dă din nou la frigider. A doua zi se porţionează
 şi se serveşte 






Un comentariu:

  1. e foarte frumos blogul. ati putea pune abonare prin email pe el ?
    sa primim si noi retettele

    RăspundețiȘtergere