miercuri, 21 septembrie 2011

SALATĂ DE ARDEI KAPIA COPŢI, PENTRU IARNĂ



Ingrediente:    

-3 kg de ardei kapia copţi, curăţaţi de coji şi cotoare şi cântăriţi
-500 ml de otet de 9 grade
-3 linguri de miere
-2 linguriţe  cu vârf de boabe de muştar
-câteva foi de dafin
-2 linguriţe de boabe de piper
-6 tablete de aspirină 

Preparare:          

Ardeii kapia
 copţi,

se curăţă deasupra unui castron pentru a nu se pierde zeama pe care o lasă.

Li se scot cu grijă cotoareleşi seminţele, se cântăresc  şi se pun în castron. Într-un vas se fierb în clocot 2 minute zeama lăsată de ardei, care în prealabil a fost strecurată pentru a îndepărta toate seminţele,

 oţetul, mierea şi condimentele.

Ardeii se aşează destul de presat în borcane.  Se pune in fiecare borcan de 400 g câte 1/2 aspirină,

se umplu borcanele cu zeama răcorită, se astupă cu capacele, se întorc de câteva ori cu fundul în sus pentru ca să nu rămână goluri de aer

şi se aşează între pături pentru a se steriliza.

Când s-au răcit se aşează în cămară.

Un comentariu: