duminică, 30 octombrie 2011

FASOLE CU CIOLAN

Ingrediente: 

Un ciolan afumat
½ kg fasole albă
2-3 cepe
Un morcov
2-3 linguri cu ulei
2 linguri de pastă de roşii
Sare
Piper
Foi de dafin
Cimbru 
Pentru garnitură:
Preparare:
Cu o seară înainte se alege, se spală şi se pune fasolea la muiat în apă rece. Dacă nu aveţi timp, după ce o alegeţi şi o spălaţi, o puneţi la fiert în oala sub presiune.
Ciolanul se spală, se taie în bucăţi potrivite, se gustă de sare şi se pune la fiert. Dacă este prea sărat se pune câteva ore la desărat în apă rece.
Când fasolea este aproape fiartă, se pune uleiul la încins şi se sotează puţin ceapa, pînă devine sticloasă. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare sau tăiat bucăţi mici. Se sotează împreună încă câteva minute, după care se adaugă pasta de roşii şi fasolea. Se pune zeama în care a fiert ciolanul, astfel încât să acopere fasolea. Se lasă să scadă puţin după care se toarnă peste ciolanul fiert. Se potriveşte de sare piper şi condimente.

 Se serveşte cu murături după preferinţă. Eu am ales ardei umpluţi cu varză.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu