marți, 22 noiembrie 2011

RĂCITURI DIN CIOLAN DE PORC AFUMAT

Ingrediente:

Un ciolan afumat
O căpăţână de usturoi
O ceapă
Un morcov
Câteva boabe de piper
Sare
O foaie de dafin 

Preparare:

Ciolanul

 se spală, se taie şi se pune la fiert cu apă rece, care să acopere carnea şi s-o depăşească cu 2 degete.  

Se fierbe descoperit şi la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede. Când este aproape gata se pune o ceapă, un morcov,  câteva oabe de piper şi o foaie de dafin.

Când zeama a scăzut, ajungând sub nivelul cărnii, se ia oala de pe foc şi  se scoate carnea şi legumele fierte. Carnea se desprinde de pe oase şi se aşează în boluri sau platouri puţin adânci. Când zeama s-a răcorit, se adaugă usturoi pisat după gust. Se potriveşte de sare, piper şi ustroi. Dacă ciolanul a fost prea gras, se lasă zeama să se răcească complet şi se adună grăsimea, care s-a ridicat deasupra, după care zeama se reîncălzeşte,se strecoară şi se toarnă peste carne după care se dau la rece să se închege.

2 comentarii: