luni, 19 decembrie 2011

PRĂJITURA LONDONEZĂ

Ingrediente:

Blat:

 4 gălbenuşuri
100 g unt
100 g zahăr pudră
350 g făină
Coaja şi zeama de la o portocală 

Un borcan cu gem acrişor (caise, prune, piersici) 

Crema:

4 albuşuri
8 linguri cu zahăr
200-250 g nucă
Zeama şi coaja de la o lămâie
Un vârf de cuţit de bicarbonat 

Preparare: 

În vasul de frământat se pune untul, zahărul, se adaugă gălbenuşurile,

coaja şi zeama de porocală,

apoi făina cernută împreună cu bicarbonatul . Se frământă puţin până se omogenizează

apoi se aşează în tava unsă cu puţin unt.

 Foaia se coace  câteva minute. Se scoate şi aşa fierinte se unge cu gem.

 Deasupra se toarnă albuşurile bătute bine cu zahărul şi în care s-a adăugat zeama şi coaja de lămâie, bicarbonatul  şi nucile tăiate grosier.





Se dă din nou la cuptor, la foc foarte mic pentru aproximativ o oră.

Rece, se porţionează şi se serveşte.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu