miercuri, 18 ianuarie 2012

TURTA DULCE DE POST

Ingrediente:
200 g zahăr
250 ml apă
250 g făină
2 linguri cu  miere
Un plic cu praf de copt
Scorţişoară,
praf de ghimbir,
cuişoare
nucşoară 
Preparare:
Zahărul se caramelizează, se adaugă apa şi se lasă pe foc până s-a diyolvat tot zahărul. Se lasă să se răcorească şi se adaugă mierea. Făina se cerne împreună cu praful de copt şi aromele. Se adaugă siropul de zahăr ars cu mierea. Se amestecă bine şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.
Se coace în cuptorul preîncălzit, până trece proba cu scobitoarea.
Se face o glazură din  zahăr pudră amestecat cu zeamă de lămâie cu care se glasează turta dulce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu