duminică, 19 februarie 2012

FILE DE CRAP CU SOS ROŞU


O reţetă foarte simplă, dar foarte gustoasă. Deosebită  o face sosul, altceva decât un mujdei obişnuit.

Ingrediente:
File de crap (sau oricare alt peşte)
Făină de porumb (mălai)
Ulei pentru prăjit
Sare şi piper

Pentru sos:
O căpăţână de usturoi
2 roşii mici sau una mare
Câteva fire de pătrunjel şi ţelină verde
O lingură cu ulei de măsline
Sare şi piper după gust 

Preparare:
Fileul de peşte se sărează şi se pipărează, apoi se lasă câteva minute să se pătrundă. Se pune uleiul la încins şi se prăjesc în el bucăţile de peşte care în prealabil au fost date prin mălai. Se prăjesc bine, pentru a fi crocante, având grijă să nu se ardă.

Sosul:
Se curăţă usturoiul şi se pune în blender (robot, tocător,etc), împreună cu roşiile curăţate de coajă şi de seminţe, pătrunjelul şi ţelina verde, uleiul, sare şi piperul după gust.
Fileurile de peşte se servesc cu sosul roşu şi cu mămăligă.




Un comentariu:

  1. Eu nu-l dau prin nimic.. nici faina,nici malai. E atat de crocant fara adaosuri si nici nu ingrasa asa simplu;) Da oricum sunt innebunita dupa peste! pupici

    RăspundețiȘtergere