luni, 13 februarie 2012

FRUCTE DE MARE CU PASTE DE OREZ

Ingrediente:
O lingură cu unt
O lingură cu ulei
O ceapă mică
Un căţel de usturoi
200 g paste de orez
400 g fructe de mare
200 ml smântână grasă
Zeama şi coaja de la o lămâie
O linguriţă cu hrean ras
Sare şi piper după gust
Verdeaţă 

Preparare:
Pastele se fierb după indicaţiile de pe ambalaj, se scurg şi se trec repede sub un jet de apă rece.

Untul împreună cu uleiul se pun să se încingă. Se pune căţelul de usturoi, se lasă să se rumenească puţin (nu prea tare pentru că devine amar), apoi se îndepărtează. Se pune ceapa tocată mărunt şi când sticleşte se adaugă fructele de mare. Se amestecă repede şi după 2-3 minute se adaugă zeama şi coaja de lămâie, apoi smântâna şi hreanul.

Se sărează şi se pipărează după gust. Se pun fructele de mare peste pastele de orez. Se presară verdeaţa tocată mărunt şi piper măcinat grosier.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu