marți, 20 martie 2012

PERE FIERTE ÎN VIN ALB ŞI SIROP DE AFINE

Ingrediente:
2 pere
2 linguri de zahăr pudră
Un pahar de vin alb
Un pahar de sirop de afine
O steluţă de anison stelat
Un baston de scorţişoară
100 g cremă de brânză
O limeta
Câţiva sâmburi de fistic
Câteva fructe de pădure 

Preparare:
Perele

se curăţă de coajă.
Vinul alb se pune la fiert cu o lingură de zahăr pudră, steluţa de anason şi scorţişoara. Când a început să fiarbă se dă focul la mic şi se pun perele. Se lasă perele să fiarbă acoperit, la foc mic circa 20 de minute, având grijă să fie în permanenţă acoperite de lichid.
Se scot perele pe o farfurie,

se lasă să se răcorească puţin  şi se taie felii începând de la partea opusă codiţei şi mergând până la jumătatea frucului (partea cu codiţa rămâne nefeliată). Peste vinul în care au fiert perele se adaugă siropul de afine şi când incepe din nou să fiarbă se pun perele numai cu partea feliată în lichid.

Crema de brânză se freacă cu o lingură de zahăr pudră, zeama şi puţină coajă de limetă.

Pe o farfurie se aşează crema de brânză, fisticul tocat grosier, perele, câteva fructe de pădure. Se pun câteva linguriţe cu siropul de afine în care au fiert perele şi se presară cu coajă rasă de limetă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu