vineri, 16 martie 2012

RULOURI ÎN PIELE DE PUI

Plecând de la o veche reţetă evreiască (doar am crescut într-un orăşel din nordul Moldovei, unde jumătate din populaţie era de etnie evreiască), cea de gâturi de gâscă umplute, sau gâturi de pui umplute, cu o diversitate de umpluturi, şi pentru că trecând suficient timp de când n-am mai pregătit-o, am uitat reţeta, consultând şi internetul  (http://iqmena.blog.ru/36538503.html), am hotărât, în funcţie şi de ingredientele pe care le aveam , să prepar aceste rulouri în piele de pui.

Ingrediente:
Pielea de pe 6 piepturi de pui (stocate în congelator de-a lungul timpului)
250 g piept de pui taiată bucăţele foarte mici
O lingură cu unt
Un ou fiert tare
Un ou crud
O ceapă mică
 1-2 linguri cu smântână
Câţiva căţei de usturoi
O felie de pâine albă muiată în lapte şi stoarsă bine
Un ficăţel de pui
½ ardei gras roşu
Câteva fire de pătrunjel şi mărar verde
Sare şi piper după gust 

Preparare:
Pielea de pui se sărează şi se pipărează. Se lasă deoparte până se pregăteşte umplutura.  Pieptul de pui tăiat în bucăţele foarte mici se pune într-un bol. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt până devine sticloasă. Se adaugă peste carnea de pui. Ficăţelul crud se taie fâşii şi se adaugă şi el în bol. Se mai adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, pâinea stoarsă bine, usturoiul pisat. Se adaugă oul crud şi smântâna, se condimentează şi se amestecă bine. La sfârşit se adaugă oul fiert tăiat în 8 bucăţi.

Această umplutură se pune pe câte o piele de pui şi se înfăşoară la fel ca sarmalele.

Se aşează într-o tavă şi se dau la cuptor până se rumenesc frumos.
Pot fi servite atât calde cu o garnitură şi salată sau murături, cât şi reci, ca aperitive.




Un comentariu:

  1. Doamna Geta , retetele D-voastra sunt absolut minunate, Va multumesc ca le impartasiti,Mari!

    RăspundețiȘtergere