vineri, 20 aprilie 2012

BORŞ RUSESC DE PRIMĂVARĂ

Specific pentru borşul rusesc este carnea de vită, varza tocată, sfecla roşie toamna şi loboda roşie primăvara precum şi smântâna care se adaugă.  De fapt, borşul  rusesc a pătruns şi în bucătăria românească alături de salata beof, colţunaşii şi alte reţete delicioase.

Ingrediente:
1 kg de carne de vită cu os
O ceapă uscată şi o legătură de ceapă verde
Un morcov
Albitură
Ardei gras tăiat cubuleţe (am pus de la congelator) 
Un sfert de  varză mică
O legătură de ştevie
3 legături cu lobodă roşie
O legătură cu pătrunjel verde
O legătură cu leuştean proaspăt
300 ml borş acru (sau după gust)
Câteva ouă fierte tari
smântână
Sare şi piper după gust 

Preparare:
Carnea se spală, se taie bucăţi potrivite şi se fierbe în apă rece cu puţină sare, având grijă să luăm spuma care se formează în timpul fierberii.

 Când carnea este fiartă, se scoate.

În supa rămasă se adaugă pe rând:
ceapa uscată, tocată,

albitura curăţată şi tocată,

morcovul tocat nu prea mărunt,

 varza tăiată fâşiuţe foarte subţiri (am folosit răzătoarea Borner).
 şi ardeiul gras cubuleţe.

Carnea fiartă se scoate de pe oase şi se taie cubuleţe.

 Se adaugă în supă. Ştevia spălată bine, fără codiţe şi tăiată fâşii se adaugă şi ea.

La fel ceapa verde tocată grosier. 

 Loboda  se alege frunză cu frunză, se spală bine şi se lasă la scurs.

Se adaugă borşul fiert separat apoi frunzele de lobodă,

 pătrunjelul verde tocat mărunt, se potriveşte de sare şi borş (dacă mai trebuie se mai adaugă) şi se mai lasă să dea un clocot, două. Se adaugă puţin leuştean tocat, se opreşte focul şi se lasă oala acoperită pentru 10 minute.

La servire se adaugă în farfurie  căte 3 sferturi de ou fiert tare, o lingură cu smântână

şi leuştean proaspăt tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu