marți, 29 mai 2012

PRĂJITURA CU MIERE, FRUCTE DE PĂDURE ŞI BEZEA

Ingrediente:
Pentru aluat:
150g făină
O lingură cu miere
60g unt
2 linguri cu lapte
3 gălbenuşuri
Un vârf de cuţit de bicarbonat
½ linguriţă de praf de ghimbir
Un praf de sare 

Pentru bezea:
3 albuşuri
Un praf de sare
9 linguri cu zahăr tos
Zeama de la ½ de lămâie
O linguriţă cu amidon
300g fructe de pădure 

Preparare:
Făina se cerne într-un bol. Se adaugă untul la temperature camerei, mierea, gălbenuşurile, laptele, bicarbonatul, ghimbirul şi sarea.

 Se amestecă până se omogenizează apoi se aşează aluatul obţinut într-o tavă.

Se coace în cuptorul preîncălzit şi se coace 20 de minute.
În acest timp se prepară bezeaua: se bat albuşurile cu sarea apoi se adaugă zahărul lingură cu lingură, zeama de lămâie şi amidonul. Se bate in continuare până ce zahărul s-a topit.
Se scoate tava din cuptor,

se aşează un strat de bezea peste care se pun fructele de pădure (am avut zmeură, mure, afine şi merişoare congelate).

Se acoperă cu restul de bezea

şi se pune tava din nou în cuptor la foc foarte mic pentru încă jumătate de oră.
 
Se porţionează şi se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu