luni, 18 iunie 2012

SALATA DE VINETE CU ROŞII

Ingrediente:
2 vinete
O roşie potrivit de mare
O ceapă mică
3-4 linguri de ulei
Sare după gust

Preparare:
Vinetele se coc pe foc iute, se curăţă de coajă şi se lasă să se scurgă bine, la fel ca la Salata-de-vinete-cu-jeleu-de-ardei-copt . Se toacă cu tocătorul de lemn sau cu furculiţa ( nu la robot, este de preferat să rămână bucăţi mai mari), se amestecă cu uleiul, se potriveşte de sare şi piper. Ceapa se toacă mărunt şi se adaugă în salată. Roşia se curăţă de coajă şi seminţe cu ajutorul unei linguriţe, se taie cubuleţe

 şi se adaugă în salată înainte de servire.
Se amestecă uşor.
Se serveşte pe felii de pâine proaspătă sau prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu